Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatmoussetårta med kladdkaksbotten

Drömgod tårta med choklad att njuta av i höstmörkret. Syndigt god moussetårta som kan göras långt i förväg och förvaras i frysen tills det är dags för kalas.

Nougatmoussetårta med kladdkaksbotten
Nougatmoussetårta med kladdkaksbotten
Nougatmoussetårta med kladdkaksbotten
Foto: Åsa Swanberg

Kladdkaksbotten

  • 100 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 100 gmjölkchoklad
  • 50 gnougat
  • 1äggula

Garnering

  • 50 gnougat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20 cm i diameter.

  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna en stund. Rör sedan ner resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda bottnen mitt i ugnen i 15–20 min, tills kanterna är fasta och mitten lite lös. Låt kakan kallna och låt den stå i kylskåp i 4 tim, eller över natten.

  3. Fyllning: Vispa vispgrädden. Hacka mjölkchoklad och nougat grovt och smält det i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt det svalna. Rör sedan ner lite av grädden. Tillsätt en äggula i taget i nougatchokladen och mixa gärna ihop det med mixerstav. Vänd ner resten av grädden, lite i taget, och blanda till en jämn smet. Häll moussen i formen och täck över den med plastfolie. Låt tårtan stå i frysen i 3 tim.

  4. Smält nougaten till garneringen och ringla den över tårtan. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stå i minst 3 tim till. Ta ut tårtan 30 min innan den ska serveras. Dra försiktigt en kniv längs kanten och lossa sedan formen.

Vad tyckte du om receptet?