Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatkulor

Nougatkulor
Nougatkulor
Nougatkulor
Annika Broman

Ingredienser

  • 130 gnougat
  • 200 gmandelmassa
  • 200 gmörk choklad
  • 1 mskrapsolja

Gör så här

  1. Skär nougaten i 20–25 mindre bitar. Gör detsamma med mandelmassan.

  2. Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och lägg på en bit nougat.

  3. Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten. Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.

  4. Smält chokladen i vattenbad och rör ut chokladen med oljan.

  5. Doppa kulorna i den smälta chokladen.

  6. Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att stelna.

  7. Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en burk.

  8. Förvara nougatkulorna kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Rulla kulorna i kakao istället för att doppa dem i choklad.

Läs också: Julgodis – klassiska, enkla och magiskt goda recept

Recept från Mitt kök