Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här kakorna har vi inspirerats till att göra, efter att ha blivit förtjusta i en slags små chokladfylld mördegskakor som vi smakat i Italien.
Kör smör och farinsocker pösigt i matberedare.
Tillsätt mjölet och kör bara så lite att det blandar sig och blir till en boll.
Rulla degen till en längd, rulla den i plast och lägg den att vila i kylen minst en timme.
Sätt ugnen på 200°. Skär degen i ca bitar och nougaten i lika många små fyrkantiga bitar.
Lägg en nougatbit på varje degbit, nyp ihop och rulla till fyllda kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills kakorna börjar få fin färg. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten och garnera dem genom att ringla över lite smält choklad.