Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatkakor

De här kakorna har vi inspirerats till att göra, efter att ha blivit förtjusta i en slags små chokladfylld mördegskakor som vi smakat i Italien.

Nougatkakor
Nougatkakor
Nougatkakor

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlfarinsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 70 gnougat- t ex guldnougat

DEKOR

  • 25 gmörk choklad- mörk

Gör så här

  1. Kör smör och farinsocker pösigt i matberedare.

  2. Tillsätt mjölet och kör bara så lite att det blandar sig och blir till en boll.

  3. Rulla degen till en längd, rulla den i plast och lägg den att vila i kylen minst en timme.

  4. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i ca bitar och nougaten i lika  många små fyrkantiga bitar.

  5. Lägg en nougatbit på varje degbit, nyp ihop och rulla till fyllda kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills kakorna börjar få fin färg. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten och garnera dem genom att ringla över lite smält choklad.

Vad tyckte du om receptet?