Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nougatgräddsås med myntapäron

Supersmarrig dessert som har allt! Nougatsåsen är god till all slags inkokt frukt.

Nougatgräddsås med myntapäron
Nougatgräddsås med myntapäron
Nougatgräddsås med myntapäron
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Nougatgräddsås

  • 125 gnougat
  • 1,5 dlvispgrädde

Myntainkokta päron

  • 6päron
  • 5 dlråsocker
  • 1,2 lvatten
  • 1 krukamynta- färsk, hackad

Till garnering

  • myntablad- några

Till servering

  • vaniljglass
  • maränger
  • grädde- vispad
  • hasselnötter- hackade

Gör så här

  1. Nougatgräddsås: Lägg nougaten i en kastrull, häll på grädden och låt sjuda på medelvärme. Rör om under tiden. Rör tills såsen tjocknat något.

  2. Myntainkokta päron: Skala päronen. Koka upp råsocker, vatten och hackad mynta i en kastrull.

  3. Lägg i päronen och sjud dem i cirka 5–10 minuter, beroende på hur mjuka de är från början. Vänd på päronen efter halva tiden.

  4. Låt päronen svalna i lagen.

  5. Servering: Servera päronen med nougatgrädd­såsen. Garnera med myntablad. Bjud efterätten med vaniljglass, maränger, vispad grädde och hackade hasselnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök