Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömgott nougatgodis med hasselnötter och mandel som tillverkas i Montélimar i sydöstra Frankrike. Här smaksatt med saffran.
Blanda socker, honung, saffran och vatten i en kastrull. Sjud på medelvärme till en sockerlag, höj värmen och koka till 130 grader.
Börja vispa äggvitorna sakta till ett fast skum i en hushållsmaskin eller med en elvisp, tillsätt sockret. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i fröna och fortsätt vispa till en maräng.
Fortsätt koka sockerlagen till 150 grader. Häll i sockerlagen i marängen i en fin stråle och vispa under hela tiden. Fortsätt att vispa tills marängen är rumstempererad.
Vänd ner nötterna i marängsmeten med vingen på köksmaskinen eller med en slickepott, nötterna ska vara nyrostade så att de fortfarande är ljumma.
Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, cirka 22 × 22 centimeter.
Blanda florsocker och potatismjöl. Pudra hälften i formen. Olja in en slickepott och vänd upp smeten i formen. Pudra resten av florsockerblandningen över och låt den stå över natten i rumstemperatur.
Skär upp i bitar med en vass kniv. Man kan olja in kniven med ett papper som man har droppat olja på så går det lättare.
Recept från Mitt kök