Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nöttoppar

Nöttopparna är perfekta i en marängswiss.

NöttopparNöttopparNöttoppar

Ingredienser

  • 50 ghasselnötter
  • 50 gcashewnötter- salta
  • 2äggvitor
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Mal de båda nötsorterna i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast smet. Vänd ner nötterna.

  2. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut smeten till små toppar, ca 3 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?