Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nöttårta med limeyoghurt och bär

Det påstås att den nya trenden är Raw food, levande föda, vilket innebär att maten ska ätas rå. Nöttårtan ska inte gräddas utan ingredienserna mixas och trycks sedan ut i en form.

Nöttårta med limeyoghurt och bär
Nöttårta med limeyoghurt och bär
Nöttårta med limeyoghurt och bär

Ingredienser

  • 3 dlhasselnötter
  • 2 dlmandel
  • 1 dlpistaschnötter
  • 2 dldadlar
  • 0,5 dlhonung
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskkakao

Garnering

  • 3 dlgrekisk yoghurt- eller turkisk
  • 1lime- rivet skal av
  • 1 mskhonung
  • 2 dlbär- eller frukt t ex vinbär och kiwi

Gör så här

  1. Blötlägg hasselnötterna i en skål ca 2 timmar. Mixa sedan alla ingredienser till en ganska grov smet. Tillsätt vatten. Smeten ska gå att trycka ut i formen.

  2. Tryck ut smeten ordenligt i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 2 tim.

  3. Blanda yoghurt med honung och limeskal. Bred på ett tunt lager yoghurt på tårtan. Lägg på bären och frukt. Servera resten av yoghurten till.

Vad tyckte du om receptet?