Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nötrulltårta med kanel och lingonmoussefyllning. En favorit på fikabordet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Mal nötterna på mandelkvarn. Blanda dem med potatismjöl, vetemjöl, kanel och bakpulver.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, cirka 30 × 40 centimeter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna under bakduk.
Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1⁄2 dl av lingonsylten i en kopp i mikron. Krama ur gelatinbladen och smält i den varma sylten. Rör om och blanda med den kalla sylten. Låt sylten svalna. Vispa grädden tjock och blanda ner 1/3 av grädden i sylten och rör om. Vänd ner resten av grädden. Låt stå i kylen i cirka 1 timme.
Garnering: Bred cirka hälften av moussen över kakan och rulla samman till en rulltårta. Spritsa rulltårtan med resten av fyllningen som rosor. Toppa med lingon.
Recept från Mitt kök