Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötrulltårta med kanel & lingonmoussefyllning

Nötrulltårta med kanel och lingon­moussefyllning. En favorit på fikabordet.

Nötrulltårta med kanel & lingonmoussefyllning
Nötrulltårta med kanel & lingonmoussefyllning
Nötrulltårta med kanel & lingonmoussefyllning
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 50 ghasselnötter- rostade hackade
  • 0,75 dlpotatismjöl
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 2 tskkanel
  • 1 tskbakpulver

Fyllning och garnering

  • 2gelatinblad
  • 2 dlrårörd lingonsylt
  • 3 dlvispgrädde
  • lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Mal nötterna på mandelkvarn. Blanda dem med potatismjöl, vetemjöl, kanel och bakpulver.

  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, cirka 30 × 40 centimeter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna under bakduk.

  4. Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1⁄2 dl av lingonsylten i en kopp i mikron. Krama ur gelatinbladen och smält i den varma sylten. Rör om och blanda med den kalla sylten. Låt sylten svalna. Vispa grädden tjock och blanda ner 1/3 av grädden i sylten och rör om. Vänd ner resten av grädden. Låt stå i kylen i cirka 1 timme.

  5. Garnering: Bred cirka hälften av moussen över kakan och rulla samman till en rulltårta. Spritsa rulltårtan med resten av fyllningen som rosor. Toppa med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök