Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad är en god söt och salt sallad. Vänd bitarna med fetaost i nöthack och stek dem i smör, servera direkt.
Ta till vara på de finaste bladen på rödbetsblasten och skölj dem. Koka betorna mjuka, ca 40 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.
Fräs blasten hastigt i 1 msk olja. Strö på 1 tsk flingsalt och krydda med 1 krm peppar. Skala och skiva löken tunt.
Nötpanerad fetaost: Vispa upp ägget. Hacka nötterna grovt. Skär osten i skivor och sedan i trekanter. Vänd dem först i ägg och sedan i nöthacket. Stek osten i smör 2–3 min på varje sida.
Varva blast, betor, lök och björnbär på ett stort fat.
Vispa ihop 1/2 dl olja, vinäger och honung, häll över. Strö på 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Toppa med osten. Servera direkt.