Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad är en god söt och salt sallad. Vänd bitarna med fetaost i nöthack och stek dem i smör, servera direkt.

Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad
Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad
Nötpanerad fetaost med rödbets- och björnbärssallad
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 grödbetor- med fin blast
  • 1 mskolivolja- + 0,5 dl
  • 1 tskflingsalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm
  • 1rödlök
  • 200 gbjörnbär
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 tskhonung- flytande

Nötpanerad fetaost

  • 300 gfetaost
  • 1ägg
  • 50 gnötter- t ex hasselnötter, valnötter
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Ta till vara på de finaste bladen på rödbetsblasten och skölj dem. Koka betorna mjuka, ca 40 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  2. Fräs blasten hastigt i 1 msk olja. Strö på 1 tsk flingsalt och krydda med 1 krm peppar. Skala och skiva löken tunt.

  3. Nötpanerad fetaost: Vispa upp ägget. Hacka nötterna grovt. Skär osten i skivor och sedan i trekanter. Vänd dem först i ägg och sedan i nöthacket. Stek osten i smör 2–3 min på varje sida.

  4. Varva blast, betor, lök och björnbär på ett stort fat.

  5. Vispa ihop 1/2 dl olja, vinäger och honung, häll över. Strö på 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Toppa med osten. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?