Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här tårtan går utmärkt att förbereda. Tänk på att toppa bottnen med jordgubbsgrädden precis vid servering så att marängen håller sig krispig.
Sätt ugnen på 140 grader. Grovhacka nötterna. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26-28 centimeter i diameter. Smörj och mjöla rundeln.
Vispa äggvitor till styvt skum. Rör ner socker, vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och nöthack.
Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar, men gärna över natten.
Fyllning: Vispa grädden löst. Vänd ner vaniljsocker, mynta och de skivade jordgubbarna. Bred blandningen över marängbottnen precis vid servering.
Garnera med jordgubbar och mynta.
Recept från Mitt kök