Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötkräm

Gör egen nötkräm med rostade hasselnötter, kakao, rapsolja och socker. Mixa ihop och använd som fyllning i bullar, på croissanter eller rostat bröd.

Nötkräm
Nötkräm
Nötkräm
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 ghasselnötter
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlkakao
  • 1 krmvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlolja- neutral till exempel rapsolja

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, tills skalet börjar spricka upp. Gnugga bort skalet med hjälp av en ren kökshandduk.

  2. Mixa nötterna ganska länge tills oljan börjar tränga ut ur nötterna och massan blir krämig.

  3. Mixa i strösocker, kakao, vaniljsocker och salt.

  4. Droppa i lite i taget av oljan och mixa till en jämn och fin massa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök