Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötkakor

Tre enkla ingredienser gör denna kaka fantastiskt god! Nötkakorna kan trillas till runda bollar eller spritsas ut till vackra nötrosor och doppas sedan i choklad. De här kakorna är härligt sega och passar perfekt till fikastunden.

NötkakorNötkakorNötkakor
Foto: Pernilla Wästberg

Ingredienser

  • 250 gnötter- malda
  • 250 gsocker
  • 2ägg
  • 30hasselnötter- ca
  • choklad- smält, att doppa i

Gör så här

  1. Blanda de malda nötterna och socker.

  2. Rör ner äggen tills en jämn smet.

  3. Rulla till bollar (cirka 20 g i varje). Blöt gärna händerna med vatten så blir det mindre kladdigt när du rullar.

  4. Sätt kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Stick ner en nötkärna mitt i kakan.

  5. Gräddas i 180-200 grader i cirka 8-10 minuter.

  6. Smält chokladen och doppa ena sidan av kakorna i choklad. Låt kakorna stå svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök