Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötkakor – enkelt recept med blandande nötter

Hacka eller mixa dina favoritnötter och blanda med smält smör, sötning och ägg. Forma degen till kakor och garnera med pekannötter.

Nötkakor – enkelt recept med blandande nötterNötkakor – enkelt recept med blandande nötterNötkakor – enkelt recept med blandande nötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 200 gnötter- till exempel hasselnötter, pistaschnötter, valnötter eller pekannötter
  • 1 dlsötströ
  • 1ägg
  • 1416pekannötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

  3. Smält smöret.

  4. Hacka eller mixa nötterna. Blanda nötterna med smör, sötströ och ägg. Forma smeten till toppar på bakplåtspappret, tryck i en pekannöt i varje kaka.

  5. Grädda mitt i ugnen i 15-18 min. Låt svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök