Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötkaka med chokladglasyr

En saftig och lättbakad nötkaka. Glasera kakan med mörk choklad och garnera med pekannötter. Servera gärna med lättvispad grädde.

Nötkaka med chokladglasyr
Nötkaka med chokladglasyr
Nötkaka med chokladglasyr
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Nötkaka

    • 2 dlvalnötter
    • 2 dlsötströ
    • 3ägg
    • 3 dlmandelmjöl
    • 75 gsmör
    • smör och mandelmjöl- till formen

    Glasyr

    • 100 gmörk choklad- sockerfri
    • 1 dlvispgrädde

    Till garnering

    • 1 dlpekannötter

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    3. Mixa valnötterna fint eller finhacka dem.

    4. Vispa ihop sötströ eller lättströ och ägg. Vispa i mandelmjöl och valnötter. Smält smöret och vispa ner det i en fin stråle.

    5. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, kakan ska ha stannat i mitten. Låt kakan svalna och gör glasyren så länge.

    6. Hacka chokladen och lägg den i en skål.

    7. Koka upp grädden, häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något och glasera tårtan med chokladglasyren genom att hälla glasyren direkt på tårtan. Garnera med pekannötter.

    8. Låt chokladglasyren stelna. Lossa kanterna på formen med hjälp av en vasskniv.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök