Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nötfylld kotlettrad bör ätas nylagat och inte uppvärmt. Servera gärna med klyftpotatis och senapssås.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i små bitar. Fräs löken mjuk i smör, ca 3 min. Tillsätt äppelbitarna och fräs ytterligare ca 3 min. Låt kallna.
Skär bort kanterna på baguetten och finfördela brödet till smulor i matberedare.
Mosa valnötskärnorna i en mortel. Hacka mandeln. Skala och finhacka vitlöken. Blanda nötter och mandel med vitlök, lök- och äppelfräs, brödsmulor och persilja. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 150°. Skär ett djupgående snitt längs hela kotlettraden. Krydda köttet med salt och peppar. Fyll kotlettraden med nötfyllningen och bind ihop med steksnöre. Lägg köttet i en ugnssäker form.
Halvera vitlöken. Pensla snittytan med olja.
Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 72°, beräkna ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila ca 15 min innan det skärs i skivor. Garnera med örter.