Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötfärsburgare med dijonsenap och coleslaw

I den här burgaren möts Amerika och Frankrike i god kombination!

Nötfärsburgare  med dijonsenap och coleslawNötfärsburgare  med dijonsenap och coleslawNötfärsburgare  med dijonsenap och coleslaw

Nötfärsburgare

  • 600 gnötfärs
  • 1 mskkapris
  • 1 mskdijonsenap
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Coleslaw

  • 1vitkål- klyfta (100 g)
  • 12morötter
  • 1 krmkumminfrön
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 12cornichons
  • 2tomater
  • 1silverlök
  • 4hamburgerbröd
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Coleslaw: Ansa och strimla vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och grovriv morötterna. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna.

  2. Rosta kumminfröna i torr stekpanna. Mortla dem grovt.

  3. Blanda grönsakerna med kummin, yoghurt, majonnäs, vinäger, salt och peppar.

  4. Nötfärsburgare: Hacka kaprisen och blanda med färs, senap, ägg, salt och peppar.

  5. Skiva saltgurka, tomat och lök. Låt löken ligga i iskallt vatten 2-3 min för en mildare smak.

  6. Grilla burgarna 3-4 min på varje sida. Servera i bröden med coleslaw, sallad och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.