Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera kokt potatis till om du känner dig extra hungrig.
Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar, 2-3 per person.
Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)
Stek biffarna i smör 8-10 min.
Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.
Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.
Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.