Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås

Servera kokt potatis till om du känner dig extra hungrig. 

Sophie Berlin
Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås
Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås
Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 1ägg
  • 1 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Dillsås

  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 1 mskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 krukadill- hackad

Tillbehör

  • 1gul lök
  • 150 gsockerärter
  • 1gurka

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till små runda bullar, 2-3 per person.

  2. Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. (Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara, den går nämligen ihop igen när du mixar den.)

  3. Stek biffarna i smör 8-10 min.

  4. Skala och klyfta löken. Snoppa sockerärterna. Ta bort kärnhuset ur gurkan, skala slarvigt med potatisskalare och skär den i sneda bitar.

  5. Koka lök och sockerärter hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurka precis på slutet, häll direkt i durkslag.

  6. Mixa såsen riktigt skummig med mixerstav.

  7. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg på biffarna. Häll över den skummade såsen.

Vad tyckte du om receptet?