Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Receptet på dessa kakor har Elisabeth fått flera gånger av sin moster Greta som bakat och bjudit på dem i 30 år. Och för att inte Elisabet skulle slarva bort receptet fler gånger så broderade Greta receptet
och gav det som present. Det är världens godaste kakor tycker Elisabeth och vill gärna dela med sig av receptet. Hoppa inte över att bryna smöret, det gör kakorna extra goda.
Sätt ugnen på 150°. Bryn smöret tills det blir lätt brynt. Låt svalna.
Blanda det avsvalnade smöret med socker och rör ordentligt.
Blanda de malda nötkärnorna med vetemjöl och hjorthornssalt.
Arbeta raskt samman en deg. Dela den i 5 delar och rulla 5 kulor av varje del. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Kakorna blir sköra så hantera dem försiktigt! Går utmärkt att frysa.