Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötchokladrutor

Låt rutorna kallna helt på galler innan du lägger dem i kakburken.

Nötchokladrutor
Nötchokladrutor
Nötchokladrutor

Ingredienser

  • 100 gsmör- eller margarin
  • 1,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2 mskkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Garnering

  • 1,5 dlnötkärnor
  • 100 gsötmandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.

  3. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 25 x 35 cm.

  4. Strö över grovt hackade nötter eller mandel och grädda genast mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

Vad tyckte du om receptet?