Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötchokladkakor med snickers

Dessa ljuvliga kakor kan varieras med ditt favoritgodis - kanske Mars i stället för Snickers.

Nötchokladkakor med snickers
Nötchokladkakor med snickers
Nötchokladkakor med snickers
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 100 gbakchoklad- mörk eller ljus
  • 1 dlhasselnötskärnor
  • 1snickers
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Hacka chokladen, hasselnöts­kärnorna och Snickerskakan.

  3. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver.

  4. Vispa ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget och vispa ihop. Rör ner mjölblandningen. Vänd ner chokladen, nötkärnorna och Snickersbitarna.

  5. Klicka ut smeten i ungefär 2 matskedar stora klickar på en stor plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna. Förvara i kakburk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök