Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötbröd – recept på gott och nyttigt bröd

Baka ett knaprigt bröd fullt med nyttiga nötter som är rika på vitaminer, mineraler och bra fetter.

Nötbröd – recept på gott och nyttigt bröd
Nötbröd – recept på gott och nyttigt bröd
Nötbröd – recept på gott och nyttigt bröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlnötter- blandade, till exempel mandel, hasselnötter, pistaschnötter och valnötter
  • 1,5 dlpumpakärnor
  • 1,5 dllinfrö- hela
  • 1,5 dlsesamfrön
  • 2 dlsolrosfrön
  • 2 tsksalt
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskfiberhusk
  • 1 dlolivolja
  • 6ägg
  • 0,5 dläppelcidervinäger

Att stö över

  • 2 mskpumpakärnor
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter.

  3. Mixa nötterna grovt, de ska nästan vara hela.

  4. Blanda alla torra ingredienserna i en skål.

  5. Rör ihop olivolja, ägg och äppelcidervinäger i en separat skål.

  6. Rör ihop alla ingredienser tills det blandats ordentligt. Flytta över smeten till formen och jämna till ytan. Strö över pumpakärnor och sesamfrön.

  7. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 60 minuter. Ta ut brödet och låt det vila 5 minuter i formen. Lyft upp brödet och låt det svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök