Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 20g
Kolhydrater: 51g
Recept på nötbollar med potatisstomp och lingonsylt. Spara gärna buljongen som bollarna kokats i - använd som soppbas till exempelvis grönsakssoppa. Nötbollarna passar även bra som vegetariskt alternativ till köttbullar.
Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av.
Finhacka hasselnötterna, gärna i matberedare. Blanda nötterna med ost, mjöl, ägg och 3/4 tsk salt. Rulla till små bollar. Koka upp vatten och buljongtärningar och koka bollarna utan lock ca 3 min.
Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.
Mosa potatisen med en potatisstöt tillsammans med ca 3 msk av buljongen som bollarna kokats i och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.
Stek bollarna i 1 msk smör så att de får fin färg, ca 2 min. Servera med potatisstomp, haricotsverts och lingonsylt.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️