Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt

Recept på nötbollar med potatisstomp och lingonsylt. Spara gärna buljongen som bollarna kokats i - använd som soppbas till exempelvis grönsakssoppa. Nötbollarna passar även bra som vegetariskt alternativ till köttbullar.

Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt
Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt
Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt
Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt Foto: Linda Prieditis

Nötbollar med potatisstomp och lingonsylt

  • 800 gpotatis
  • 100 ghasselnötter
  • 50 gprästost- (17%), riven
  • 1,5 dlsojamjöl
  • 2ägg
  • 0,75 tsksalt- + 1 tsk
  • 8 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 250 gharicots verts
  • 1 msklaktosfritt smör- + 1 msk

Tillbehör

  • 1 dllingonsylt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av.

  2. Finhacka hasselnötterna, gärna i matberedare. Blanda nötterna med ost, mjöl, ägg och 3/4 tsk salt. Rulla till små bollar. Koka upp vatten och buljongtärningar och koka bollarna utan lock ca 3 min.

  3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.

  4. Mosa potatisen med en potatisstöt tillsammans med ca 3 msk av buljongen som bollarna kokats i och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt.

  5. Stek bollarna i 1 msk smör så att de får fin färg, ca 2 min. Servera med potatisstomp, haricotsverts och lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️