Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nöt- och frömix

Nöt- och frömix är ett saltsött tilltugg som passar perfekt till champagnen.

Nöt- och frömix
Nöt- och frömix
Nöt- och frömix
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 ghasselnötter
  • 200 gsolrosfrön
  • 100 gpumpakärnor
  • 0,5 tskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlsultanrussin
  • 1 påsem-kulor- med jordnötter (90 g)

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka och svartna. Gnugga av skalet i en ren kökshandduk.

  2. Rosta solrosfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 2 min. Rör om under tiden.

  3. Ringla över olja och strö på saltet. Blanda i nötterna. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper och kallna.

  4. Blanda nötter och frön med russin och godis. Servera blandningen till champagnen.

Vad tyckte du om receptet?