Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel rör ihop-kaka som blir härligt seg och kladdig. Med mörk choklad och hasselnötter blir den oemotståndlig. Kakan kan ätas som den är eller med vispad grädde.
Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna i en het stekpanna tills skalet blivit nästan svart. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen. Grovhacka dem. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Rör samman smör och socker. Rör i äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och blanda i choklad och salt. Rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en form, ca 23 x 30 cm med bakplåtspapper i botten. Strö över nötterna.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min tills den är torr i mitten, känn med en sticka. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i bitar och förvara i kyl.