Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nöt- och chokladfudgekaka

En enkel rör ihop-kaka som blir härligt seg och kladdig. Med mörk choklad och hasselnötter blir den oemotståndlig. Kakan kan ätas som den är eller med vispad grädde.

Nöt- och chokladfudgekaka
Nöt- och chokladfudgekaka
Nöt- och chokladfudgekaka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 ghasselnötter
  • 150 gmörk choklad- 55-70%
  • 250 gsmör- rumsvarmt
  • 3,5 dlströsocker
  • 4ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna i en het stekpanna tills skalet blivit nästan svart. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen. Grovhacka dem. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad. 

  2. Rör samman smör och socker. Rör i äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och blanda i choklad och salt. Rör till en jämn smet.

  3. Bred ut smeten i en form, ca 23 x 30 cm med bakplåtspapper i botten. Strö över nötterna.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min tills den är torr i mitten, känn med en sticka. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i bitar och förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?