Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ädelfisk, potatis, rom och tunnbröd. Här är en skål full av norrländska smaker. Om man vill kan man byta ut rödingen mot gravad lax.
Gravad röding: Lägg filéerna på ett fat. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över filéerna. Lägg dem två och två med köttsidorna inåt och förvara dem i en plastpåse i kylen i 1-2 dygn. Skär upp i tunna skivor.
Ugnsbakad klyftpotatis: Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta torka och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Vänd potatisen efter halva tiden. Ta ut och strö över salt.
Romsås: Blanda alla ingredienser.
Servering: Lägg sallad i portionsskålar, skiva champinjonerna och lägg i. Strimla salladslöken fint och skär rödlöken i ringar. Lägg i salladslök, rödlök, rödingen, potatisklyftor, romsås och rädisor. Garnera med stenbitsrom, krasse och dill. Servera med friterat mjukt tunnbröd eller hårt tunnbröd.
Recept från Mitt kök