Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Noribitar med fröer och torkad frukt

Noribitar med fröer och torkad frukt ger snabb energi och är ett perfekt mellanmålssnacks.

Noribitar med fröer och torkad fruktNoribitar med fröer och torkad fruktNoribitar med fröer och torkad frukt
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1,5 dlsolroskärnor
  • 1,5 dlpumpafrön
  • 12aprikoser- torkade, gärna ekologiska
  • 3 mskkokosolja- kallpressad
  • 0,5 tskingefära- mald
  • 0,5 tskgurkmeja- mald
  • 1 krmflingsalt

Till rullarna

  • 2noriark

Gör så här

  1. Rosta solroskärnor och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de får en gyllene färg och börjar ”poppa”. Låt svalna.

  2. Smält kokosoljan. Mixa alla ingredienser till en ”bitig” smet. Rulla smeten till två rullar, lika långa som ett noriark.

  3. Klipp av ca 1/3 av varje noriark för att göra dem lite kortare. Stänk lite vatten runt om kanterna på noriarken. Lägg frörullarna längst med ena långsidan och rulla in den i noriarket. Ställ i kylen ca 30 min.

  4. Skär rullarna i munsbitar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?