Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torsken blir härligt saftig när den bakas med en liten bit noriark över sig. Noriarket görs av alger och används oftast till sushirullar. Denna rätt passar perfekt för dig som upptäckt dash-dieten!
Broccoli- & potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk.
Dela under tiden varje broccolibukett i fyra delar.
Hyvla lite av broccolin i tunna skivor. Lägg ner i en bunke med kallt vatten. Ställ in bunken i kylen.
Koka resten av broccolin i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet.
Mixa broccolin med den kokta potatisen. Mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Noribakad torskrygg: Sätt ugnen på 125 grader.
Skär torsken i fyra bitar. Salta och peppra.
Klipp ut fyra små bitar av noriarket.
Lägg fisken med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåts- papper.
Lägg en bit noriark på varje torskbit, noriarket ska täcka torskens ovansida. Pensla arken med vatten.
Tillaga mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 55 grader, det tar cirka 15 minuter.
Servering: Skala och skär grapefrukten i bitar. Hyvla rädisorna.
Garnera fisken med grapefrukten, rädisskivor och groddar.
Servera moset i en skål vid sidan om. Garnera moset med den hyvlade broccolin som du förvarat i kylen.
Recept från Mitt kök