Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nori poké bowl

Nori är det japanska namnet för ätbara alger. Den här rätten passar perfekt också som förrätt eller som drinktilltugg i mindre skålar.

Nori poké bowlNori poké bowlNori poké bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 glax- skinnfri,gärna salmalax
  • 23 mskjapansk soja
  • 2 mskrödlök- finhackad
  • 2avokado
  • 1noriblad
  • 40 gvitlöksgroddar- eller alfalfagroddar
  • 4limeklyftor
  • 1 tsksvarta sesamfrön

Tillbehör

  • 4 msknoriblad- norichips eller 1 ark, klippt i tunna strimlor
  • 2 tskwasabi

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora kuber och lägg i en bunke. Häll sojan på laxen och blanda med rödlöken.

  2. Skala och skär avokadon i kuber.

  3. Klipp noribladet i fyra remsor.

  4. Servering: Lägg i en remsa noriblad i varje portionsskål. Lägg upp laxen och avokadon i skålarna. Garnera med groddar, limeklyftor och strö över sesamfrön. Servera norichips och wasabin till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök