Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nordisk viltfärswok


Enbär, timjan, kål och svamp är härliga ingredienser i den här woken.

Nordisk viltfärswok

Nordisk viltfärswok

Nordisk viltfärswok

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gviltfärs
  • 1purjolök
  • 300 gvitkål- cirka
  • 2morötter
  • 200 gchampinjoner
  • smör
  • 10enbär- stötta
  • 2 tsktimjan
  • 1 mskkinesisk soja
  • 1 mskviltfond
  • 2 dlvatten
  • 2 dltranbär- frysta
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla kålen. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Dela champinjonerna.

  2. Stek färs och grönsaker i smör i en stor panna.

  3. Tillsätt kryddor, soja, fond och vatten. Koka ihop under lock cirka 5 minuter.

  4. Blanda i tranbär och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök