Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nordamerikansk majsgryta med kyckling

Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling. Blue cheese-dressing är en klassiker i USA. Här kommer den i grytform med majs och selleri.

Nordamerikansk majsgryta med kycklingNordamerikansk majsgryta med kycklingNordamerikansk majsgryta med kyckling
Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gpotatisar- stora
  • 400 gkycklingfilé- tunnskuren
  • 1 burkmajs- (340 g)
  • 6 stjälkarselleri
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 140 gädelost
  • rapsolja
  • soja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 25 gsallad- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i grova klyftor. Blanda klyftorna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Blanda 1 msk soja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen bredvid potatisen och tillaga ytterligare 10–15 min, tills kycklingen är genomstekt.

  3. Låt majsen rinna av. Ansa och skär sellerin i ca 3 cm breda bitar. Spara blasten till garnering. Lägg majs och selleri i en gryta och tillsätt grädde och ost. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med 1 krm peppar.

  4. Strö den sparade sellerin över majsgrytan. Servera med kyckling, potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?