Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 39g
Kolhydrater: 52g
Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling. Blue cheese-dressing är en klassiker i USA. Här kommer den i grytform med majs och selleri.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i grova klyftor. Blanda klyftorna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Blanda 1 msk soja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen bredvid potatisen och tillaga ytterligare 10–15 min, tills kycklingen är genomstekt.
Låt majsen rinna av. Ansa och skär sellerin i ca 3 cm breda bitar. Spara blasten till garnering. Lägg majs och selleri i en gryta och tillsätt grädde och ost. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med 1 krm peppar.
Strö den sparade sellerin över majsgrytan. Servera med kyckling, potatis och sallad.