Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nordafrikansk fiskgryta

Kryddig fiskrätt med mycket grönsaker. Kryddan ras el hanout finns numera blanda annat i Santa Marias sortiment.

Nordafrikansk fiskgrytaNordafrikansk fiskgrytaNordafrikansk fiskgryta
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 gkolja- eller torskfilé
  • 1zucchini- (ca 400 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 4 mskrapsolja
  • 1 mskras el hanout (kryddblandning)
  • 1 burktomater- hela (400 g)
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 150 gharicots verts
  • timjan- ev

Tillbehör

  • 3 dlcouscous

Gör så här

  1. Halvtina fisken om den varit fryst. Skär zucchinin  i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skala och skiva vitlöken.

  2. Fräs zucchini och vitlök i olja. Sänk värmen och blanda ner kryddblandningen. Låt den fräsa ca 2 min.

  3. Häll i tomaterna och tillsätt 1 tsk salt. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt haricots verts.

  4. Skär fisken i bitar och strö över 2 krm salt. Lägg i fisken och fortsätt sjuda under lock ca 5 min, tills fisken är färdig. Garnera eventuellt med timjan.

  5. Servera med couscous.

Vad tyckte du om receptet?