Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nok Doo Chun – mungbönsplättar

Nok Doo Chun – mungbönsplättar är goda små plättar. Mungbönor har en mild söt smak. De kan köpas i butiker med asiatiska livsmedel.

Nok Doo Chun – mungbönsplättarNok Doo Chun – mungbönsplättarNok Doo Chun – mungbönsplättar
Nok doo chun Foto: FOTOGRAF STEFAN WETTAINEN HAMMAR

Ingredienser

  • 2 dlmungbönor- torkade, skalade och halverade (split mungbeans)
  • 1 dlböngroddar- sesammarinerade, se bibimbaprecept
  • 1 dlpurjolök- hackad
  • 2 msksesamolja
  • 1 mskvitlök- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald
  • 2 mskrapsolja

Tillbehör

  • soja- koreansk

Gör så här

  1. Lägg mungbönorna i kallt vatten ca 12 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och mixa dem till en smet.

  2. Låt böngroddarna rinna av och grovhacka dem. Blanda mungbönssmeten med böngroddar, purjolök, sesamolja, vitlök, salt och peppar.

  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Forma smeten till små plättar och stek på dem på båda sidor tills de fått fin färg. Servera med soja att dippa i.

Vad tyckte du om receptet?