Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock.
Lägg ägget i kokande vatten. Koka det exakt 3 min och spola det genast i kallt rinnande vatten.
Knäck ägget och skrapa ur det lösa innehållet i en mixer eller matberedare. Tillsätt vinäger och senap och vispa. Blanda några varv för att slå sönder ägget.
Tillsätt oljan droppvis under fortsatt blandning tills såsen tjocknat.
Häll över såsen i en skål. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt vitlök, salt, peppar och gräslök.