Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nobisdressing

En klassisk dressing som passar bra både till laxen och lammet på påskbordet. Här får dressingen extra smak av fransk grovkornig cidervinägersenap. Men skånsk grovkorig senap fungerar också bra, då blir smaken något sötare och ”mer nordisk”.

Nobisdressing
Nobisdressing
Nobisdressing
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3äggulor
  • 2 mskcidervinägersenap- grov
  • 1,5 tskströsocker
  • 1 krmHP-sås
  • 1 krmworcestersås
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 3,54 dlrapsolja- ej kallpressad
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg ner de hela äggen i kokande vatten. Koka i 2 minuter. Skölj under kallt vatten. Knäck och skrapa ur äggen i en skål.

  2. Rör eller mosa ihop de lättkokta äggen med äggulor, senap, socker, kryddsåser och vinäger.

  3. Vispa i oljan droppvis, till en tjock majonnäsliknande sås. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök