Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

No Gin & Yuzu drink

No Gin & Yuzu drink passar bra att servera som bål eller i karaffer och är lätta att förbereda.

No Gin & Yuzu drinkNo Gin & Yuzu drinkNo Gin & Yuzu drink
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 bitingefära- (ca 60 g)
  • 12 clsockerlag- se recept nedan
  • 16 clcitron- pressad
  • is
  • 4 clyuzujuice
  • sodavatten- eller mineralvatten

Sockerlag, ca 1,5 dl:

  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Garnering:

  • citronskivor- torkade eller färska
  • ätbara blommor- t ex tagetes, viol och pelargon
  • mynta

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna.

  2. Skala ingefäran och pressa den genom en råsaftscentrifug eller riv på rivjärn och pressa ut juicen. Mät till 4 cl.

  3. Fyll upp fyra höga glas med mycket is.

  4. Fördela sockerlag, citronsaft, ingefärs- och yuzujuice i glasen. Rör om och toppa med soda- eller mineralvatten.

  5. Garnera med torkade eller färska citronskivor, ätbara blommor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?