Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple

”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple är en krämig och ljuvligt len cheesecake med smak av saffran som enkelt kan göras då den inte behöver gräddas i ugn.

”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple”No bake” saffranscheesecake med pistaschnötter och granatäpple
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12digestivekex
  • 75 gsmör

Fyllning

  • 0,5 pktsaffran- (à 1/2 g)
  • 1,5 dlströsocker
  • 700 gfärskost- naturell
  • 0,5 dlgräddfil
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tskcitron- pressad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlpistaschnötter- hackade
  • 1 dlgranatäppelkärnor

Gör så här

  1. Mixa digestivekexen i en matberedare till smulor. Smält smöret. Blanda kexsmulet med smöret. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ in i frysen.

  2. Fyllning: Mortla saffranet med lite av sockret i en mortel. Vispa ihop färskost, saffran och resten av sockret. Tillsätt gräddfil, vaniljsocker och citron och fortsätt vispa till en slät kräm. Vispa grädden i en annan skål och vänd försiktigt ner den i färskostkrämen.

  3. Häll fyllningen i pajskalet och släta till ytan. Täck med plastfolie och ställ formen i kylen 6–8 timmar.

  4. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen med en kniv. Garnera med pistaschnötter och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?