Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på no bake-paj på chokladbotten med mascarponekräm och jordgubbskompott. En underbar dessert som ingen kan motstå. Botten går utmärkt att förbereda några dagar i förväg, men se till att servera den rumstempererad och inte kylskåpskall för då blir botten för hård att skära.
Kompott: Ansa och strimla -rabarbern. Snoppa jordgubbarna. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med baksidan av en kniv. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön och socker i en kastrull. Koka på svag värme -under regelbunden omrörning tills det bildats en kompott. Låt kallna och häll på väl rengjord burk med lock. Förvara i kylen till servering.
Hacka och smält chokladen tillsammans med smör över vattenbad. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och rör ner i chokladen tillsammans med salt. Låt svalna något. Vänd ner corn flakes och bred ut i en 20 x 20 cm stor form klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen och låt stelna.
Mascarponekräm: Vispa grädden till ett fast skum. Tillsätt mascarpone, florsocker, citronsaft och vaniljsocker. Vispa till en fluffig kräm. Fördela smeten på pajbottnen. Klicka ut kompott och ”virvla” ner den i mascarponen med hjälp av en sked eller gaffel. Låt stå i kylen till i ca 30 min före servering.
Ta upp bakplåtspappret med pajen ur formen. Skär pajen i mindre bitar, det går enklast med en varm, vass kniv. Snoppa och skiva jordgubbar. Toppa pajbitarna med jordgubbar och mynta.