Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkla och goda rutor med havregryn, choklad och jordnötssmör. Rutorna behöver inte gräddas utan bara rörs ihop och får stelna i kylskåp.
Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret.
Rör i sockret och låt det lösas upp. Rör i havregrynen. Värm upp det under omrörning i 4–5 min tills havregrynen mjuknat något.
Rör ner vaniljsockret.
Lägg 2 dl av havreblandningen åt sidan. Tryck ut resterande havreblandning i botten på formen. Låt den stå i kylen tills kakan stelnar, i ca 30 min.
Hacka och smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Rör
i jordnötssmöret. Häll blandningen över kakan i formen och bred ut
till ett jämnt lager.
Hacka jordnötterna och strö dem och den sparade havreblandningen över kakan. Låt kakan stå i kylen i 2–3 tim.
Hacka och smält chokladen till garnering över ett vattenbad eller i mikron. Ringla chokladen över kakan. Låt kakan stelna och skär
den sedan i rutor.
Läs också: