Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njurtapp Rydberg är en klassisk maträtt. Njurtappen har en kraftig god köttsmak. Köttet ska stekas snabbt i pannan, så börja steka potatis och lök.
Skala och skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Stek potatisen gyllenbruna i talg och eventuellt 1 msk smör på slutet för den goda smaken skull. Krydda med 1 tsk salt. Håll den varm.
Senapsgrädde: Vispa grädden med socker, senapsfrö och senapspulver tills den blir riktigt tjock.
Skala och finhacka löken. Stek löken i 1 msk smör så att den får lite färg på medelvärme, Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på ölen och låt den koka in. Håll den varm.
Putsa och skär köttet i stora kuber. Lägg 2 msk talg i en riktigt het stekpanna, vänta tills det börjar ryka. Lägg i köttet och stek hastigt så att det får fin färg, lägg eventuellt i 1 msk smör på slutet för den goda smakens skull. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera köttet genast med potatis, lök, äggulor och senapsgrädde, gärna på varma tallrikar. Garnera med persilja och strö över lite flingsalt.