Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nisses körvsöppe

Nisses körvsöppe
Nisses körvsöppe
Nisses körvsöppe
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4potatisar
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 tsktimjan
  • 12 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 200 gkorv- smakrik, t ex Nürnberger
  • 200 gbroccoli- färsk
  • 125 gminimajs- färsk

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Fräs den i en kastrull i olivolja med timjan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och koka ca 7 min.

  2. Skär korven i slantar. Ansa och dela broccolin i mindre buketter, skär även den översta biten av stjälken i skivor. Halvera minimajsen på längden.

  3. Tillsätt korv och grönsaker i soppan och koka på svag värme ca 2 min tills grönsakerna känns nätt och jämnt mjuka. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

 Ett lagerblad i soppan förhöjer smaken ytterligare!

Ca 500 kcal per portion: 18 g fett • 17 g protein • 67 g kolhydrater.