Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade pumpa med örtolja

Det här receptet kommer från Nina som arbetar på grönsakshallen Sorunda i Stockholm. Servera gärna pumpan till grillat kött eller kyckling eller till parmaskinka eller rökt kött.

Rostade pumpa med örtolja
Rostade pumpa med örtolja
Rostade pumpa med örtolja
Foto: Ulrika Pousette

Rostad pumpa

  • 1 kgpumpa- gärna olika sorter
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlök- hel
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Örtolja

  • 0,75 dlvitlöksolja
  • 3 mskörter- finhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skölj och torka pumpan. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Pensla klyftorna med hälften av olivoljan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

  3. Skär av toppen av vitlöken, pensla med resten av olivoljan och lägg den på plåten med pumpan. Salta och peppra. Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen ca 25 min eller tills pumpan är helt mjuk.

  4. Värm vitlöksoljan i en kastrull. Tillsätt örterna och koka ca 30 sekunder. Servera oljan till den rostade pumpan och vitlöken.

Vad tyckte du om receptet?