Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fin tårta med chokladbotten, jordnötsglass och hallonglass. Toppas med bär, nötter och puffad quinoa.
Botten: mixa nötterna tills de är grovhackade.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt.
Tryck ut massan i en rund springform, 20 centimeter i diameter.
Jordnötsnice cream: skala och skiva bananerna. Frys in i minst 5–6 timmar.
Mixa bananskivorna med jordnötssmöret och saltet.
Lägg glassen på browniebotten, jämna till ytan och sätt in i frysen medan du gör hallonnice creamen.
Hallonnice cream: skala och skiva bananerna. Frys in i minst 5–6 timmar.
Mixa bananskivorna med hallonen och tillsätt kokos mjölken, mixa ihop allt.
Bred ut hallonglassen på jordnötsglassen, jämna till ytan och ställ in i frysen.
Tårtan är klar efter cirka 1–2 timmar.
Chokladsås med lönnsirap: blanda lönnsirapen och kakaon i en kastrull, koka upp såsen och vispa ihop.
Låt såsen svalna.
Garnering: ta ut tårtan ur frysen cirka 15 minuter innan den ska serveras. Garnera med granatäppelkärnor, hallon, gojibär, puffad quinoa, hackade nötter och eventuellt mynta. Servera med chokladsåsen.
Recept från Mitt kök