Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nice cream med jordgubbar

Jordgubbar och melon – den här glassen smakar verkligen sommar! Garnera gärna med lite hackad mörk choklad.

Nice cream med jordgubbar
Nice cream med jordgubbar
Nice cream med jordgubbar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4bananer
  • 250 gjordgubbar- frysta
  • 1,5 dlkokosmjölk- den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)

Till garnering

  • jordgubbar- färska eller frysta
  • cantaloupe- i stjärnmönster (uttryckta med stjärnformade kakformar)
  • 20 gmörk choklad- hackad
  • oxalis- röd (harsyra)

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna. Lägg skivorna i en påse och lägg in påsen i frysen i minst 5–6 timmar.

  2. Mixa bananskivorna. Mixa i jordgubbarna (om de är stora så dela dem på mitten, så går de lättare att mixa). Tillsätt kokosmjölken och mixa till en krämig glass.

  3. Servering: Sätt in fyra portionsglas i frysen 10 minuter före servering. Ta ut portionsglasen ur frysen och lägg upp glassen. Garnera med jordgubbar, melonstjärnor, hackad choklad och en kvist röd oxalis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök