Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nice cream med hallon

En superläcker glass som kan göras helt mjölkfri om du byter ut mängden yoghurt mot kokosmjölk eller kokosgrädde. Toppa gärna med nötter eller rostad kokos.

Nice cream med hallonNice cream med hallonNice cream med hallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Nice cream med hallon

  • 250 ghallon- frysta
  • 2bananer- skivade och frysta i minst 1 timme
  • 1 dlkokosmjölk
  • 23 mskmatyoghurt- eller grekisk yoghurt
  • 1 tskhonung- flytande

Förslag på tillbehör

  • pitahayakulor- mango- eller melonkulor gjorda med kuljärn, eller stjärnor uttryckta med kakformar i stjärnmönster
  • hallon
  • pelargonblad- eller rosenblad
  • citronmeliss
  • evhonung- flytande
  • pumpakärnor
  • nötter
  • rostad kokos

Gör så här

  1. Nice cream med hallon: Mixa hallon och bananskivor. Tillsätt kokosmjölken, yoghurten och honungen.

  2. Servering: Lägg upp glassen i portionsskålar. Garnera med valfria tillbehör, och tillbehör vid sidan om så att man kan lägga på vad man vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök