Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nice cream med choklad & jordnötssmör

Underbart läcker! Varva chokladglass och jordnötsglass, toppa med bär och jordnötter och ringla över varm chokladsås.

Nice cream med choklad & jordnötssmör
Nice cream med choklad & jordnötssmör
Nice cream med choklad & jordnötssmör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladlönnsirapssås

  • 1 dllönnsirap
  • 2 mskkakao

Nice cream med jordnötter

  • 4bananer
  • 4 mskjordnötssmör
  • 1 krmsalt

Nice cream med choklad

  • 3bananer
  • 3 mskkakao
  • 1 dlkokosmjölk- den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)

Tillbehör

  • jordnötter hallon
  • choklad- hackad

Gör så här

  1. Chokladlönnsirapssås: Blanda lönnsirap och kakao i en kastrull, koka upp och vispa ihop. Låt såsen svalna.

  2. Nice cream med jordnötter: Skiva och frys in bananerna i cirka 5–6 timmar.

  3. Mixa bananer, jordnötssmör och salt precis före servering.

  4. Nice cream med choklad: Skiva och frys in bananerna i cirka 5–6 timmar.

  5. Mixa bananerna med kakao och kokosmjölk.

  6. Servering: Varva nice cream med jordnötter och nice cream med choklad. Ringla över chokladlönnsirapssås och garnera med jordnötter, hallon och hackad choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök