Recept på New York cheesecake. En amerikansk cheesecake med få ingredienser gör denna kaka till en lättbakad favorit. Krämig och med härligt crunch i kanterna.
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 8 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 0,5 dl. Vispa ner skal och saft i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med färska bär och citronmeliss.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 243 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!