Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en otroligt krämig och god cheesecake, som är bakad i ett pajskal. Du kan även skippa pajskalet och grädda cheesecaken i en springform klädd med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop mjöl och tärnat smör i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer ut lite över kanten. Ställ i kylen i ca 30 min.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning: Vispa ihop färskost och ricotta. Tillsätt socker, majsstärkelse, mannagryn och vaniljpulver. Vispa i ett ägg i taget.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, häll i chokladen och låt den smälta under omrörning. Blanda ner chokladen i ostsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda på nedersta falsen i ugnen i 50–60 min tills cheesecake är genomgräddad, känn med provsticka. Täck med bakplåtspapper om den ser ut att få för mycket färg. Låt kallna.
Garnering: Vispa färskosten i ca 1 min. Garnera cheesecaken med färskost och vita chokladflisor. Sikta över florsockret. Toppa med en ros.