Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gryta med extra allt – skaldjur, kyckling och korv! Garnera med lite selleriblad och servera med chilimajonnäs.
Skala och hacka löken, vitlöken och jalapeñon. Strimla sellerin.
Skär kycklingen i bitar. Stek bitarna i smör i en gryta på medelvärme tills de är genomstekta, krydda med cajunkrydda. Lägg kycklingen på ett fat.
Skiva och stek korvarna och lägg åt sidan på fatet.
Stek löken, vitlöken, jalapeñon och sellerin i smör i grytan. Häll på krossade tomaterna och buljongen koka upp och sjud cirka 5-10 minuter. Lägg i chiliflakes, worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna, salta och peppra. Fräs på räkorna och musslorna i smör (om man vill så kan man hacka ett par vitlöksklyftor och steka med).
Dela hummern på längden och stek den i smör i en het stekpanna på snittytan.
Lägg riset i botten på en stor gryta, häll på tomatsåsen och lägg på kycklingen, korven och alla skaldjur. Garnera med selleriblad.
Chilimajonnäs: Hacka vitlöken fint. Blanda ihop alla ingredienser utom chiliflakesen. Häll upp i en liten skål. Strö över chiliflakes.
Servering: Servera jambalayan med chilimajonnäs.
Recept från Mitt kök