Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nektarinsalsa

Den fruktiga salsan är både söt och stark och valnötterna ger ett gott crunch. Salsan är god att servera t ex till grillade kycklingvingar och kycklinglårfiléer.

Nektarinsalsa
Nektarinsalsa
Nektarinsalsa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1nektariner- + 2
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 bitingefära- liten (ca 15 g)
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,75 tsksalt
  • 2salladslökar
  • 25 gvalnötter

Gör så här

  1. Kärna ur och skär 1 nektarin i bitar. Kärna ur chilin. Skala och riv ingefäran. Mixa nektarin, chili, ingefära, olja, vinäger och salt.

  2. Kärna ur och skär 2 nektariner i små bitar. Ansa och strimla salladslöken. Grovhacka nötterna. Blanda nektariner, lök och nötter med såsen och låt stå kallt fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?